Päť českých osobností, ktorým sa stal osudným pád z výšky

TA3 ČTK
25.9.2017 10:53

Úmrtie jedného z najlepších českých hercov Jana Třísku, ktoré sa odohralo po páde z Karlovho mosta za nejasných okolností, pripomenulo iné tragédie. Po páde z výšky zahynuli aj iné známe české osobnosti. Agentúra ČTK pripravila krátky prehľad.

Päť českých osobností, ktorým sa stal osudným pád z výšky
SITA

Jiří Hrzán (1939 - 1980) - Herec zomrel na následky zranení, ktoré utrpel po páde z jedného z pražských domov. Spadol z výšky piateho poschodia, keď riskantne šplhal po budove do bytu za priateľkou.

Jiří Schelinger (1951 - 1981) - Rockový spevák zomrel potom, čo skočil z bratislavského Starého mosta do Dunaja. Pretože nedokázali cudzie zavinenie, jeho úmrtie uzatvorili ako nešťastnú náhodu. Existuje niekoľko teórií o tom, prečo to urobil. Pravdepodobne sa k skoku nechal vyprovokovať, svoju rolu zohral aj alkohol.

Bohumil Hrabal (1914 - 1997) - Spisovateľ zomrel po páde z okna v pražskej nemocnici. Hrabal trpel artrózou a na začiatku roku 1997 bol hospitalizovaný na Ortopedickej klinike v Nemocnici na Bulovke, kde 3. februára 1997 vypadol z okna. Podľa niektorých názorov mal skutok naplánovaný, podľa iných išlo o nehodu.

Pavel Koutecký (1956 - 2006) - Filmový dokumentarista a scenárista spadol z rozostavaného mrakodrapu v Prahe na Pankráci pri natáčaní filmu. Na natáčanie odišiel sám bez produkcie. Spadol zrejme nešťastnou náhodou, vyšetrovanie polície nepotvrdilo, že by mu k úmrtiu dopomohla iná osoba.

Jan Tříska (1936 - 2017) - Filmový a divadelný herec za nejasných okolností spadol z pražského Karlovho mosta do Vltavy. Z vody ho vytiahla dvojica z neďalekej výletnej lode a hoci herca dokázali oživiť a hospitali ho v nemocnici, svoj boj o život napokon prehral. Okolnosti nešťastia vyšetruje polícia.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok