Nosický v Žiline skončil, vystrieda ho Holanďan Adelaar

TA3, TASR
16.4.2012 15:21

Prekvapujúca správa prichádza zo Žiliny, kde tamojší MŠK ukončil spoluprácu s doterajším trénerom Ľubomírom Nosickým. Jeho nástupcom sa stal, v Žiline premiérovo Holanďan, Frans Adelaar.

Nosický v Žiline skončil, vystrieda ho Holanďan Adelaar
SITA

"Futbalový klub MŠK Žilina ukončil po stretnutí s AS Trenčín spoluprácu s doterajším trénerom Ľubošom Nosickým. Jeho nástupcom sa stal 51-ročný holanďan Frans Adelaar," informoval klub na oficiálnom webe.
Hráčska futbalová kariéra Fransa Adelaara je najviac spojená s klubom FC Utrecht, ako tréner pôsobil vo viacerých kluboch v najvyššej holandskej súťaži, naposledy v sezóne 2009/2010 viedol Spartu Rotterdam.
Adelaar bude viesť tím MŠK Žilina už v najbližšom zápase proti Banskej Bystrici v semifinále Slovnaft Cup-u.

"K tejto zmene sme pristúpili aj s vedomím, že sme na čele Corgoň ligy a hráme semifinále Slovnaft Cupu. Okrem výsledkov je našou snahou vždy preferovať útočný futbal, taký ako v minulosti a tieto ciele chceme dosiahnuť práve štýlom hry, ktorý je atraktívny pre divákov. Hoci sme na čele súťaže, predvádzanou hrou sme dlhodobo neprilákali na tribúny viac priaznivcov. Pre klub je prioritou počet divákov na tribúnach a ich spokojnosť s predvádzanou hrou, a my chceme, aby futbal v našom podaní divákov bavil. Z tohto dôvodu sme sa rozhodli angažovať trénera z holandskej školy, s ktorým sme sa dohodli na spolupráci do 30. júna 2013. Adellar je zástancom útočného štýlu hry typického pre holandský futbal, i keď sme si vedomý, že táto zmena nemusí byť viditeľná okamžite, vzhľadom na nahustený program. Navyše Adelaar rád pracuje s mladými hráčmi, ktorých bude mať možnosť na základe svojich dlhoročných skúseností pripraviť a zabudovať do tímu," cituje msk.zilina.sk športového manažéra MŠK Žilina Karola Belaníka, ktorý dodal:

"Ľubošovi
Nosickému sa chceme poďakovať za prácu, ktorú odviedol pri A-tíme od leta 2011 a zároveň aj za prácu, ktorú vykonal ako šéftréner pri mládeži. Želáme mu veľa úspechov v jeho ďalšej trénerskej kariére."
Zostávajúci členovia realizačného tímu zostávajú na svojich pozíciách.

Samotného trénera
Nosického odvolanie zaskočilo. "Dozvedel som sa o ňom dnes ráno na stretnutí s majiteľom, s ktorým som sa dohodol na ukončení spolupráce. Chlapcom držím palce v najbližších zápasoch Slovenského pohára aj v boji o majstrovský titul. Budem úprimný, zaskočilo ma to a neočakával som to, taký je však život futbalového trénera. Nejaký ten týždeň si dám od futbalu pauzu a potom uvidím, čo bude ďalej," povedal TASR kouč Nosický, ktorý je ôsmou trénerskou "obeťou" v tejto sezóne CL.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok