Prezident sa stretol s organizátormi protestov, tí prezradili požiadavky

TA3 TASR
20.3.2018 16:45

Slovensko ukázalo, že je slušnou krajinou. Vyhlásil to prezident Andrej Kiska po stretnutí s organizátormi zhromaždení Za slušné Slovensko. Rovnako vyzdvihol aj to, že protesty sú pokojné.

Organizátorov potešilo utorkové rozhodnutie prezidenta nevymenovať členov vlády, ktorých mu navrhol dezignovaný premiér Peter Pellegrini. "Potešilo ma, že sme viacerí, ktorí chceme vidieť isté hodnoty vo vláde a v parlamente a nie sú len ľudia na ulici, ale že ten tlak je vyvinutý aj takto," vyjadrila sa jedna z organizátorov Katarína Nagy Pázmány. Mená, ktoré Pellegrini predstavil, pre nich nie sú prijateľné.

"Nový človek na ministerstve vnútra musí byť absolútny nestraník a musí poskytnúť takú záruku, ktorej verejnosť uverí, že to ministerstvo bude riadené nestranne, zodpovedne a že vyšetrovanie bude dotiahnuté do úspešného konca," vyhlásil organizátor Juraj Šelinga.

Organizátori však nežiadajú predčasné voľby za každých okolností. Ich požiadavkami ostávajú vyšetrenie vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej a dôveryhodná vláda. Politici "majú teraz šancu vytvoriť vládu, ktorá bude dôveryhodná," vyjadrila sa Karolína Farská. Organizátori zároveň spomenuli, že možností vyjadrenia nesúhlasu s tým, čo sa deje, je viac. Nad zorganizovaním referenda alebo generálneho štrajku však zatiaľ neuvažujú. "Momentálne sa sústredíme hlavne na piatok a zhromaždenia, ktoré nastanú," uzavrela Farská.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok