Melaniini rodičia prišli do USA. Vďaka programu, ktorý Trump kritizuje

TA3 TASR
22.2.2018 07:34

Rodičia prvej dámy USA Melanie Trumpovej získali trvalý pobyt v Spojených štátoch. Oznámil to v stredu ich právnik. "Môžem potvrdiť, že rodičia pani Trumpovej boli zákonne prijatí do Spojených štátov na trvalý pobyt," uviedol vo vyhlásení ich právny zástupca Michael Wildes.

Melaniini rodičia prišli do USA. Vďaka programu, ktorý Trump kritizuje
SITA/AP

Podľa denníka The Washington Post Viktor a Amalija Knavsovci, pochádzajúci zo Slovinska, získali trvalý pobyt v USA na základe programu o zjednotení rodín, ktorý však pranieroval sám americký prezident Donald Trump. Inkriminovaný program označil šéf Bieleho domu za "reťazovú migráciu" a prisľúbil, že ho ukončí. Program umožňuje naturalizovaným občanom - v tomto prípade je to zrejme prvá dáma - presadiť víza pre blízkych rodinných členov.

Správy o tejto udalosti vyvolali na adresu Bieleho domu obvinenia z pokrytectva. "Takmer každá americká rodina vrátane jeho vlastnej je spojená s imigračnými programami, ktoré chce Trump zlikvidovať," povedal demokratický kongresman Luis Gutierrez. Trump spravil zo svojho nekompromisného postoja voči imigrácii jeden z pilierov svojej predvolebnej kampane. Vystupuje proti imigrantom z moslimských krajín i Latinskej Ameriky.

Úrad prvej dámy mesiace ignoroval požiadavky o vyjadrenie k otázke štatútu Viktora a Amalije Knavsovcov. "Táto rodina, keďže nie je súčasťou administratívy, žiada o rešpektovanie svojho súkromia. Nebudem preto poskytovať žiadne ďalšie informácie k tejto záležitosti," uzavrel Wildes.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok