Hovorkyňa Bieleho domu ozrejmila Trumpove rozhodnutie, do Londýna pôjde

TA3 SITA
12.1.2018 21:35

Informácia, že Donald Trump ruší svoju cestu do Londýna, s ktorou sa americký prezident zdôveril na Twitteri, sa netýka plánovanej štátnej návštevy Veľkej Británie, ale len otvorenia nového amerického veľvyslanectva v Londýne.

Hovorkyňa Bieleho domu ozrejmila Trumpove rozhodnutie, do Londýna pôjde
SITA/AP

Takto v piatok vysvetlila prezidentov nočný tweet hovorkyňa Bieleho domu Sarah Huckabee Sanders. Médiá po celom svete pritom už v piatok ráno publikovali správu, že Trump ruší celú návštevu tejto krajiny, a prezident ani Biely dom túto správu najskôr dlhé hodiny nekomentovali.

Sanders napokon vysvetlila, že "Spojené štáty stále pracujú s britskými partnermi na nájdení termínu návštevy v súvislosti s pozvaním, ktoré bolo ponúknuté a ktoré bolo prijaté."

 

Trump predtým napísal na Twitter, že ruší svoju cestu do Londýna plánovanú na február, pretože sa mu nepáči nové americké veľvyslanectvo, ktoré tam mal otvoriť. O presťahovaní ambasády z nóbl štvrte Mayfair do oveľa menej reprezentatívnej londýnskej štvrte rozhodla z bezpečnostných dôvodov ešte administratíva jeho predchodcu Baracka Obamu.

"Nie som veľkým fanúšikom rozhodnutia Obamovej administratívy predať pravdepodobne najvýhodnejšie umiestnenú a najlepšiu ambasádu v Londýne za ´drobné´... Chceli ste, aby som prestrihol pásku - neprestrihnem! " uviedol Trump na Twitteri.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok