Slovan hlási prvú zimnú posilu, prichádza mladý slovinský reprezentant

TA3
3.1.2018 15:50

ŠK Slovan Bratislava hlási prvú zimnú posilu. Je ňou slovinský útočník Andraž Šporar. S 23-ročným hrotovým útočníkom podpísali belasí 4,5-ročnú zmluvu. Šporar prichádza z FC Bazilej, je stabilnou súčasťou slovinskej reprezentácie. O jeho služby sa zaujímali kluby z Belgicka, Holandska či Srbska.

Mal viacero ponúk

Šporar odohral najlepšiu sezónu 2015/2016 v drese NK Olimpija Ľubľana, keď v osemnástich zápasoch s kapitánskou páskou vsietil sedemnásť gólov. Jeho výkony zaujali popredné Európske kluby na čele s Liverpool FC, mladý Slovinec však napokon uprednostnil ponuku z Bazileja, ktorý za jeho služby zložil prestupovú sumu 3,3 milióna eur. Stal sa tak najdrahším hráčom, aký zo Slovinska odišiel, keď prekonal prestupový rekord brankára Jana Oblaka.

„Bol to určite najnáročnejší prestup, ktorý sme v klube doteraz realizovali. O Šporarove služby bola veľká bitka, neustále dostával nové ponuky. Som veľmi rád, že sa nám podarilo úspešne dotiahnuť jeho príchod do Slovana Bratislava,“ povedal viceprezident klubu Ivan Kmotrík ml.

Najdrahší v lige

Mladý útočník sa tak stal novým najdrajhším hráčom pôsobiacim v najvyššej slovenskej súťaži. Portál Transfermarkt hráčovu hodnotu vyčíslil na 1,25 milióna eur. Na čele rebríčka tak vystriedal ďalšieho ofenzívneho hráča belasích Filipa Hološka, ktorého hodnota je vyčíslená na rovný milión.

Šporar odohral za reprezentačný tím Slovinska odohral štyri stretnutia, zatiaľ bez vstreleného gólu. Vo výberoch do 19 a 21 rokov patril k lídrom mužstva, v 22 zápasoch zaznamenal desať reprezentačných gólov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok