Po teroristickom útoku v ruskom supermarkete zatkli podozrivého

TA3 TASR
30.12.2017 17:08

Ruská hlavná domáca bezpečnostná služba oznámila, že zatkla muža podozrivého zo spôsobenia stredajšieho výbuchu v supermarkete v Petrohrade. Pri útoku v priestore so skrinkami, kde si zákazníci odkladajú tašky, utrpelo zranenia 18 ľudí.

Po teroristickom útoku v ruskom supermarkete zatkli podozrivého
SITA/AP

Federálna bezpečnostná služba oznámila zatknutie prostredníctvom ruských tlačových agentúr. FSB dodala, že podozrivý zorganizoval a vykonal útok sám, "na vlastnú päsť"Ruská tlačová agentúra Interfax napísala, že podozrivým je 35-ročný obyvateľ Petrohradu, ktorý je podľa svojich slov členom tajného hnutia a užíva drogy.

V piatok sa k bombovému útoku prihlásila teroristická organizácia Islamský štát. Ruský prezident Vladimir Putin označil explóziu v petrohradskom supermarkete za teroristický útok a dodal, že bezpečnostných službám nariadil, aby podozrivých na mieste zabili, ak budú klásť pri zatýkaní odpor.

Podľa skorších správ v skrinke, kde si zákazníci odkladajú tašky, sa nachádzalo výbušné zariadenie obsahujúce 200 gramov trhaviny. Nálož bola plná kovových dielov, aby napáchala čo najväčšie škody.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok