Žilina remizovala s Trenčínom 2:2

TA3, SITA
14.4.2012 22:03

MŠK Žilina - AS Trenčín 2:2 (2:1)

V prvej štvrťhodine videli diváci pod Dubňom tri góly. Už 8. min po centri zľava usmernil domáci obranca Piaček hlavou loptu do trenčianskej brány. Radosť Žilinčanov trvala len osem minút, v 14. min si urobil priestor v strede poľa Štefánik a spoza šestnástky peknou strelou vyrovnal. Strelecké preteky pokračovali, v 16. min sa lopta odrazila od Majtána k Barčíkovi a žilinský kapitán poslal svoj tím opäť do vedenia. Pohybliví hostia však hrali aktívne smerom dopredu. V 20. min nastala podobná situácia ako pri prvom trenčianskom góle, uvoľnil sa Hlohovský, ale jeho strelecký pokus brankár Krnáč vystihol. V útočnej aktivite nepoľavovali ani domáci, futbal z jednej strany na druhú sa musel divákom páčiť. V 27. min mala Žilina ďalšiu gólovú tutovku, Barčík prihral pred bránu do čistej šance Majtánovi, ale obranca hostí odkopol loptu do bezpečia. Nebezpečnú strelu poslal na Volešákovu bránu v 37. min aj Pich, ale nepresne.

Obraz hry sa nezmenil ani po prestávke. Obaja súperi sa po získaní lopty snažili čo najskôr dostať pred bránku súpera a vytvoriť si šancu. V 56. min si domáci zadáci nerozumeli s brankárom Krnáčom a nabiehajúci Peltier takmer vyrovnal. Chybu vyrobili o chvíľu aj obrancovia Trenčína, v 60. min Majtán obišiel aj brankára Volešáka, ale bol už v ťažkom uhle na to, aby presne trafil do odkrytej brány. Aj po hodine hry sa oba tímy snažili nepoľavovať z nasadeného tempa. Vyrovnanie mal na kopačke v 71. min striedajúci Mazan, ale zblízka netrafil bránku. Podarilo sa to Peltierovi o tri minúty neskôr, Salinas potiahol loptu v strede ihriska, vošiel s ňou až do šestnástky, kde poslal ideálnu prihrávku Peltierovi, ktorý bez problémov strelil druhý gól Trenčanov. Salinas skúšal strelecké štastie aj v 86. min, ale tentoraz mieril nad bránu. Na opačnej strane mohol rozhodnúť Angelovič, ale zblízka nedal. Stretnutie malo svoj náboj až do konca. V posledných minútach mali aktívni hostia ďalšiu veľkú šancu, Peltierov pokus dve minúty pred koncom takmer znamenal víťazstvo pre Trenčín. Napokon sa oba tímy rozišli po nadpriemerne dobrom zápase so zaslúženou remízou.

Góly: 8. Piaček, 16. Barčík - 14. Štefánik, 74. Peltier, ŽK: 57. Pich - 49. Čögley, 56. Baéz, rozhodovali: Vnuk - Mókoš, D. Hrčka, 3036 divákov
Zostavy: 
Žilina: Krnáč - Mabouka, Piaček, Akakpo, Ricardo Nunes - Pečovský (67. Deza) - Barčík (78. S. Angelovič), Gergel, Pich - Bello, T. Majtán (80. Ján Novák)
Trenčín: Volešák - Čögley, Kleščík, Diakite, Radovanovič - Baéz (62. V. Horváth) - Salinas, Štefánik, Hlohovský (62. Mazan) - Peltier, Depetris (73. Štyvar)

Ľuboš Nosický (MŠK Žilina): "Bol to zaujímavý zápas, hraný vo vysokom tempe. Zrodilo sa množstvo pekných akcií, za stavu 2:1 mal Pich čistú šancu, možno práve toto bol zlomový moment. Ani na konci nikto nerozhodol, ale bol to pekný, kvalitný zápas, v ktorom hrali oba tímy ofenzívne."

Adrián Guľa (AS Trenčín): "Videli sme výborný zápas, o ktorý sa pričinili obe mužstvá. Predviedli sme dobrý výkon, súper bol mimoriadne nebezpečný, ale nevyviedol nás z miery ani inkasovaný gól. Pri vstupe do druhého polčasu sme mali trochu hluchšiu chvíľu, ale potom sme sa opäť tlačili pred súperovu bránu, možno aj do víťazstva. Som rád, že sme predviedli takýto výkon, s bodom som spokojný."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok