Matovič bol po mesiacoch aktívny v pléne, dôvodom boli platy

TA3 SITA
1.12.2017 13:54

Jedna z najviditeľnejších tvárí opozície sa po asi pol roku zúčastnila na rokovaní parlamentu. Šéf OĽaNO Igor Matovič predložil pozmeňujúci návrh k novele zákona o zdravotnej starostlivosti na zmrazenie platov politikov.

Poslanci NR SR v utorok hlasovaním rozhodli, že nebudú na tejto schôdzi rokovať v skrátenom legislatívnom konaní o platových pomeroch niektorých ústavných činiteľov. Skrátené legislatívne konanie nepodporili ani všetci koaliční poslanci. Za skrátené konanie nehlasovali viacerí poslanci za Smer. Niektorí boli proti, niektorí sa zdržali hlasovania alebo nehlasovali. Za skrátené legislatívne konanie zo SNS bol len jej predseda Andrej Danko. Ostatní poslanci národniarov boli proti alebo sa zdržali hlasovania.

Matovič sa na rokovaní parlamentu zúčastnil naposledy 20. júna, keď prišiel voliť nového generálneho riaditeľa Rozhlasu a televízie Slovenska (RTVS). Z protestu sa odvtedy na rokovaní parlamentu nezúčastňuje. Vtedy avizoval, že najbližšie príde do NR SR, keď bude dôležité hlasovanie. Predseda parlamentu mu za to odňal mesačný plat i paušálne náhrady.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok