Atlas mačiek, v ktorom listoval najmocnejší Poliak, predali za tisícky eur

TA3 TASR
28.11.2017 10:36

Za 25.300 zlotých (niečo nad 6000 eur) sa v internetovej dražbe predalo paperbackové vydanie Atlasu divých a domácich mačiek, do ktorého sa počas schôdze parlamentu začítal predseda poľskej vládnej strany Právo a spravodlivosť Jaroslaw Kaczyňski. Celá vydražená suma pôjde na nákup veterinárneho ultrazvuku.

Atlas mačiek, v ktorom listoval najmocnejší Poliak, predali za tisícky eur
SITA/AP

Vládna PiS na sociálnej sieti Twitter informovala, že Kaczyňski atlas mačiek daroval na charitatívnu aukciu. Knihu vydražili v prospech zvieracieho útulku v Krakove. Cenu knihy zvýšilo venovanie, ktoré do nej Kaczyňski napísal "Pre priateľov zvierat s najsrdečnejším pozdravom", a podpísal sa.

Fotografia lídra PiS, ako si so záujmom prezerá atlas mačiek, zatiaľ čo jeho kolegovia diskutujú o zákonoch o najvyššom súde, súdnej rade a možnom zákaze nedeľného predaja, sa koncom uplynulého týždňa stala hitom sociálnych sietí.

Kaczyňski je dávno známy ako veľký milovník mačiek. V súčasnosti doma chová mačku Fionu a kocúra menom Czaruš. Na pozemku jeho domu sa okrem toho veľmi často objavuje kocúr Feliks od susedov. Jedna z Kaczyňského mačiek sa vlani v lete počas masových protivládnych protestov dostala aj do médií. Odfotografovali ju, ako sedí v okne politikovho domu a hľadí na protestujúcich zhromaždených vonku.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok