Istropolis má nového majiteľa, chystá mestotvorný projekt

TA3 TASR
7.9.2017 12:28

Bratislavský Istropolis má nového majiteľa, a to spoločnosť First SPV, v ktorej spojili sily developerské firmy Immocap a YIT. Immocap, ktorý na Trnavskom mýte postavil a v roku 2016 úspešne predal nákupné centrum Central, sa v projekte spojil s medzinárodným developerom YIT, ktorý stojí za viacerými významnými investíciami v Bratislave.

Istropolis má nového majiteľa, chystá mestotvorný projekt
TASR/Martin Turanovič

Moderný multifunkčný priestor

Investori uspeli vo výberovom konaní Jednotného majetkového fondu. Súčasťou transakcie je okrem samotnej budovy, známej ako kultúrne a kongresové centrum, aj pozemok s rozlohou 3,7 hektára, ktorý sa nachádza v mestskej časti Nové mesto a je zároveň na rozhraní mestských častí Ružinov a Staré mesto. Trnavské mýto je jednou z najvýznamnejších dopravných a komunikačných križovatiek v hlavnom meste.

V spoločnom podniku sú obe firmy zastúpené rovnakým - 50-% podielom. Podľa oboch developerských firiem je Istropolis príležitosťou na vytvorenie moderného multifunkčného priestoru, v ktorom ostane zachovaná aj kultúrno-spoločenská funkcia.

Obnova podchodu na Trnavskom mýte

"V tejto chvíli by bolo predčasné hovoriť o konkrétnom zámere, verejnosť budeme priebežne informovať o budúcich krokoch. Projekt, ktorý plánujeme na tomto mieste, bude mestotvorný projekt regionálneho významu. Nehnuteľnosť aj celý priestor Trnavského mýta je dlhodobo zanedbávaný, zaslúži si revitalizáciu a skvalitnenie, a to aj vzhľadom na veľký rozvoj, ktorý nastal v jeho blízkosti v posledných rokoch. V najbližšom čase plánujeme začať revitalizáciu podchodu na Trnavskom mýte," uviedol Martin Šramko, generálny riaditeľ firmy Immocap.

„Myslíme si, že odpoveď na otázku, aké bude dotknuté územie v budúcnosti, môže vzniknúť len v rámci diskusie všetkých zúčastnených strán. Uvedomujeme si, že lokalita si zaslúži kvalitný mestotvorný projekt regionálneho významu a v tejto súvislosti uvítame zodpovednú, širokú diskusiu s prispením tak odbornej, ako aj laickej verejnosti," povedal Milan Murcko, generálny riaditeľ YIT na Slovensku. Informovala o tom spoločnosť First SPV.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok