Filmový magnát dostal pre sexuálne obťažovanie doživotný dištanc

TA3 TASR
31.10.2017 08:56

Združenie amerických producentov doživotne vylúčilo zo svojich radov hollywoodskeho magnáta Harveyho Weinsteina, ktorého niekoľko desiatok žien obvinilo z rôznych druhov sexuálne motivovaných útokov.

Združenie amerických producentov vyhlásilo, že Weinstein sa vzdal svojho členstva a združenie mu ho doživotne odobralo. Toto rozhodnutie je podľa PGA bezprecedentné. Správna rada PGA sa jednomyseľne rozhodla začať konanie o ukončení Weinsteinovho členstva už na začiatku októbra.

weinstein-allegations-timeline-95589-5b5d6d09776544c488f4d04c80b06047_7f000001-2c41-6628.jpg

Harvey Weinstein čelí škandálu, ktorý prepukol po tom, ako o ňom denníky The New York Times a The New Yorker - s odvolaním sa na svedectvá obetí - napísali, že počas uplynulých 30 rokov sexuálne obťažoval najmenej osem žien vrátane zamestnankýň svojej spoločnosti a známych herečiek. Postupne sa prihlásili so svojimi svedectvami o nevhodnom správaní Harveyho Weinsteina aj ďalšie ženy.

V dôsledku medializovaných podozrení Weinsteina zo svojich radov vylúčila Americká Akadémia filmového umenia a vied, ktorá každoročne rozhoduje o udelení Oscarov. Prepustili ho aj z produkčnej spoločnosti The Weinstein Co., ktorej bol spoluzakladateľom. Prišiel i o členstvo v britskej filmovej a televíznej akadémii BAFTA. Opustila ho aj jeho manželka, Georgina Chapmanová, módna návrhárka značky Marchesa.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok