Spím s bejzbalkou, tvrdí herečka, ktorú mal znásilniť Weinstein

TA3 ČTK
29.10.2017 08:56

Americký producent Harvey Weinstein má na krku ďalší problém. Zo znásilnenia ho totiž obvinila aj 57-ročná taliansko-americká herečka Annabella Sciorraová. Mocného muža Hollywoodu už predtým obvinili desiatky žien zo sexuálneho obťažovania či znásilnenia.

Spím s bejzbalkou, tvrdí herečka, ktorú mal znásilniť Weinstein
SITA/AP

Sciorraová, ktorá sa preslávila najmä rolou v televíznom seriáli Sopranovci, obvinila Weinsteina, že ju znásilnil na začiatku 90. rokov a neskôr ju údajne sexuálne obťažoval. Herečka tvrdí, že má z filmového producenta taký strach, že spí s bejzbalovou pálkou pri posteli. Weinstein podľa nej tiež môže za to, že v rokoch 1992 až 1995 nedostala žiadnu prácu.

theater-review-the-motherf-with-the-hat-d4bec20f142c41d2a30eae65e799d040_7f000001-88f0-b587.jpg

V článku denníka The New York Times vzniesla obvinenie voči Weinsteinovi aj herečka Daryl Hannahová, ktorá si zahrala napríklad vo filmoch Quentina Tarantina Kill Bill a Kill Bill 2. Pred producentom, ktorý sa snažil dostať do jej izby, údajne musela utiecť zadným vchodom hotela.

Weinstein čelí obvineniam, že v minulosti sexuálne obťažoval približne päťdesiat žien, medzi nimi údajne boli aj herečky Gwyneth Patrowová či Angelina Jolieová. Z tohto dôvodu ho americká filmová akadémia vylúčila zo svojich radov a jeho správanie odsúdilo aj mnoho známych osobností. Producent sa stiahol do úzadia a všetky obvinenia odmieta.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok