Muž pobodal redaktorku rádia, ktoré kritizuje Putinov režim

TA3 SITA
23.10.2017 18:45

Známa ruská novinárka Tatiana Felgenhauerová, ktorá je zástupkyňou šéfredaktora opozičnej rozhlasovej stanice Echo Moskvy, je po útoku v kóme. Pôvodné informácie pritom hovorili o tom, že je mimo ohrozenia života. Na Felgenhauerovú zaútočil priamo v štúdiu Echa Moskvy páchateľ, ktorý ju bodol do krku.

Vyhrážajú sa im smrťou

Polícia netradične zverejnila krátke video s páchateľom, na ktorom tvrdí, že bol s 32-ročnou novinárkou päť rokov "v telepatickom spojení" a že ho údajne "naháňala".

Podľa šéfredaktora Echa Moskvy Alexeja Venediktova páchateľ omráčil príslušníka bezpečnostnej služby, ktorý stráži budovu rádia a vyviezol sa na 14. poschodie, na ktorom Echo Moskvy sídli. "Vedel presne, kam ide," povedal Venediktov.

Rádio Echo Moskvy kritizujú pravidelne predstavitelia režimu ruského prezidenta Vladimira Putina, ako aj štátne a štátom ovládané médiá. Viacero z novinárov pracujúcich v rádiu pravidelne dostáva vyhrážky pred smrťou.

Jedna utiekla

Štátna televízia Rossija 24 zverejnila o Echu Moskvy pred dvoma týždňami reportáž, v ktorej tvrdila, že ide o "predĺženú ruku amerického ministerstva zahraničných vecí" a že stanica dostáva peniaze na to, aby "destabilizovala našu krajinu".

Jedna z najznámejších, dnes už bývalých novinárok Echa Moskvy Julia Latynina v septembri v obave o svoj život utiekla z Ruska. Na jednu z najostrejších kritičiek Putina zaútočili v júli neznámym plynom, ktorý okrem nej priotrávil ďalších ôsmich ľudí.

V septembri jej podpálili auto, pričom policajný vyšetrovateľ prípad uzavrel s tým, že zaparkované auto sa vznietilo samo.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok