Pilot počas šou vypadol z vrtuľníka, padal stovky metrov

TA3 SITA
4.9.2017 14:29

Belgická polícia našla telo pilota, ktorý počas leteckej šou na východe krajiny vypadol z vojenského vrtuľníka. Ako informuje spravodajský portál BBC s odvolaním sa na miestne médiá, muža našli v lese blízko mesta Huy.

Pilot počas šou vypadol z vrtuľníka, padal stovky metrov
SITA/AP ilustračné

Na mieste zasiahli forenzní experti. Príčina pádu zatiaľ nie je známa, podľa vyšetrovateľov je jedným z možných motívov aj samovražda.

Pilot vypadol z vrtuľníka počas leteckej šou v obci Amay pri meste Liége. Z helikoptéry typu Agusta A-109, ktorú riadil, v rámci podujatia vyskočili traja vojaci s padákmi. Pilot s kopilotom, ktorý im pomáhal pri zoskoku, však padáky nemali.

Po tom, ako trojica vyskočila, si kopilot všimol, že je pilotovo miesto prázdne a dvere na jeho strane sú otvorené dokorán. Následne sa chopil riadenia a bezpečne pristál. Podľa denníka Het Nieuwsblad bolo rádiové spojenie medzi pilotom a ďalšími členmi posádky prerušené.

Muž padal z výšky niekoľko stoviek metrov. Úrady po ňom pátrali v nedeľu do súmraku a pátraciu akciu následne obnovili v pondelok ráno.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok