Na českých hraniciach odhalili drogy dômyselne ukryté v kebabe

TA3 ČTK
19.10.2017 00:49

Neobvyklý úkryt zvolil nemecký pár na drogy, ktoré sa snažil prepašovať cez hranicu z Česka. Policajti pri kontrole objavili niekoľko balíčkov pervitínu schovaných v kebabe, informoval server Bayern 24. Obaja skončili vo väzbe.

Na českých hraniciach odhalili drogy dômyselne ukryté v kebabe
TASR

Dvadsaťtriročnú ženu a tridsaťpäťročného muža policajti skontrolovali vo vlaku, ktorý krátko predtým prešiel česko-nemecký hraničný prechod medzi hranicou nad Ohří a Schirnding. Najprv u nich objavili paralyzéry v tvare rúžu a vreckové svietidlá, ktoré sú v Nemecku zakázané. Po dôkladnej kontrole potom našli aj niekoľko vrecúšok s pervitínom - umne schovaných do zabaleného kebabu.

Nález zakázaných paralyzérov a drog nebol ale posledným prekvapením, ktoré policajtov pri kontrole čakalo. Na dvadsaťtriročú ženu zo spolkovej krajiny Bádensko-Württembersko bol totiž vydaný zatykač. Dvojica skončila vo vyšetrovacej väzbe. Medzi nemeckými užívateľmi je syntetická droga pervitín známa pod názvom crystal alebo crystal meth. Je veľmi obľúbená najmä pre svoju relatívne nízku cenu: v závislosti od regiónu stojí gram pervitínu v rozmedzí od 80 do 120 eur.

Podľa nemeckých úradov preniká pervitín do krajiny takmer výhradne z českých laboratórií. Droga je najviac rozšírená v Sasku a v Bavorsku, ktoré s Českom susedí, čoraz častejšie sa ale objavuje aj v ďalších spolkových krajinách a vo veľkých mestách.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok