Slovenskí volejbaloví reprezentanti už poznajú súperov

TA3 TASR
12.10.2017 21:56

Slovenské volejbalové reprezentácie mužov a žien spoznali vo štvrtok mená súperov v kvalifikácii o postup na majstrovstvá Európy 2019. Muži sa stretnú s Čiernou Horou, Moldavskom a Islandom, ženy budú o účasť na šampionáte bojovať so severskými tímami Fínskom, Švédskom a Estónskom.

Kvalifikácia sa začne na budúci rok v auguste a skončí v januári 2019. Mení sa aj systém kvalifikácie, keď turnaje nahradia zápasy doma - vonku.

Na ME 2019 mužov aj žien bude štartovať rekordný počet 24 tímov a záverečné turnaje zorganizujú až štyri krajiny. Mužský šampionát sa uskutoční vo Francúzsku (finále), Slovinsku, Belgicku a Holandsku, ženské majstrovstvá Európy usporiadajú Turecko (finále), Poľsko, Maďarsko a Česká republika.

Na uplynulých šiestich majstrovstvách Európy, ktoré sa hrajú každé dva roky, štartovalo po 16 reprezentácií. Miestenku na šampionát o dva roky už má istých 12 tímov. Okrem organizátorov sa na ME 2019 kvalifikovalo aj ďalších osem najlepších reprezentácií z tohtoročných šampionátov v Poľsku (muži), resp. v Azerbajdžane a Gruzínsku.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok