Pápež pred rokmi absolvoval psychoanalýzu, ktorá mu veľmi pomohla

TA3 ČTK
3.9.2017 08:26

Pápež František v minulosti absolvoval psychoanalytickú terapiu, ktorá mu vraj veľmi pomohla. Pápež absolvoval šesťmesačnú liečbu ako 42-ročný v Argentíne u židovskej psychoanalytičky. Vyplýva to z rozhovoru pre francúzskeho sociológa Dominiquea Woltona.

Pápež pred rokmi absolvoval psychoanalýzu, ktorá mu veľmi pomohla
SITA/AP

Talianske médiá pripomínajú, že v rokoch 1958 až 1963 za pápeža Jána XXIII. mali kňazi a členovia kňažských seminárov psychoanalýzu zakázanú.

"Liečba bola veľmi dobrá a veľmi profesionálna a pomohla mi v určitom období môjho života, keď som potreboval objasniť niektoré veci," hovorí v rozhovore hlava katolíckej cirkvi. Krátko pred smrťou mu jeho psychoterapeutka zatelefonovala. Nie kvôli poslednému pomazaniu, ale aby spolu viedli duchovný dialóg. Kniha Dominique Woltona vyšla 6. septembra a obsahuje 12 rozhovorov, ktoré uskutočnili obaja muži vo februári roku 2016. Ukážky z nkihy priniesli francúzske médiá.

V čase, keď budúci pápež absolvoval terapiu, bol ako Jorge Maria Bergoglio provinciálom jezuitov v Argentíne. Niektorí ľudia mu vyčítajú, že kedysi spolupracoval s tamojšou vojenskou juntou, čo však pápež poprel. Zákaz psychoanalýzy pre kňazov zmiernil nástupca Jána XXIII., pápež Pavol VI.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok