NHL sa naplno rozbehla. Obhajca prehral, Daňo nebodoval

TA3 TASR SITA nhl.com
5.10.2017 07:24

Fanúšikovia NHL sa dočkali. Po prestávke odštartovala nová sezóna. Hokejisti St. Louis Blues v prvom zápase triumfovali 5:4 po predĺžení nad obhajcom Stanleyho pohára Pittsburghom Penguins. Triumf "bluesmanov" je prekvapujúcejší vzhľadom na skutočnosť, že tím trápi početná maródka.

NHL sa naplno rozbehla. Obhajca prehral, Daňo nebodoval
SITA/AP

Kanonáda Toronta

Úvodná noc základnej časti zámorskej NHL 2017/2018 priniesla kanonádu hokejistov Toronta na ľade Winnipegu, Maple Leafs zvíťazili v súboji dvoch kanadských tímov vysoko 7:2. V štyroch nočných zápasoch sa predstavil jediný slovenský hokejista, Marko Daňo však v drese Jets nebodoval, vo štvrtom útoku odohral 8:06 min. a pripísal si iba jednu mínusku.

Obranca Martin Marinčin sa nezmestil do zostavy Toronta, duel sledoval z tribúny ako zdravý náhradník. Skvelý súťažný debut v zostave "javorových listov" zažil veterán Patrick Marleau. Kanadský útočník, ktorý prišiel do Toronta v lete po 19 sezónach v San Jose, sa na hladkom triumfe podieľal dvoma gólmi. Tri body za gól a dve asistencie zhodne zaznamenali jeho spoluhráči Auston Matthews a James van Riemsdyk.

Kanadské derby pre Oilers

Obhajca Stanleyho pohára Pittsburgh vstúpil do novej sezóny domácou prehrou so St. Louis 4:5 po predĺžení. Penguins dokázali vďaka presným zásahom kapitána Sidneyho Crosbyho a Conora Shearyho v tretej tretine vyrovnať z 2:4 na 4:4, no v extračase rozhodol o triumfe Blues svojím druhým gólom v zápase obranca Alex Pietrangelo. Pred stretnutím slávnostne vyvesili pod strop PPG Paints Arény majstrovskú vlajku, ktorý bude "tučniakom" pripomínať zisk trofeje, už piatej v klubovej histórii.

V noci pútalo pozornosť aj derby dvoch kanadských rivalov Edmonton - Calgary. Oilers potiahol k triumfu 3:0 Connor McDavid, najproduktívnejší a najužitočnejší hráč minulej sezóny sa postaral o všetky tri góly domáceho tímu. Prvé čisté konto v sezóne vychytal brankár "olejárov" Cam Talbot. Za optimálneho stavu sa mohli v zápase predstaviť dvaja Slováci, opora zadných radov Oilers Andrej Sekera však po operácii kolena vynechá ešte niekoľko mesiacov a útočník Flames Marek Hrivík po otrase mozgu, ktorý utrpel počas prípravy, takisto začal ročník na listine zranených hráčov.

Winnipeg Jets - Toronto Maple Leafs 2:7 (0:3, 0:1, 2:3)
Góly: 52. Scheifele (Laine, Byfuglien), 53. Perreault (B. Little) - 16. Kadri (J. Van Riemsdyk, Bozak), 18. J. Van Riemsdyk (Bozak), 19. W. Nylander (Gardiner, Matthews), 29. Marleau (Matthews, Marner), 41. Marleau (Kadri, Komarov), 49. Marner (J. Van Riemsdyk, Rielly), 52. Matthews (C. Carrick, Borgman)
Marko Daňo (Winnipeg) 8:06 min, -1 bod - Martin Marinčin (Toronto) nehral

Pittsburgh Penguins - St. Louis Blues 4:5 po predĺžení (1:2, 1:1, 2:1 - 0:1)
Góly: 7. J. Schultz (Crosby, Guentzel), 33. Määttä (Rust, Malkin), 54. Crosby (Guentzel, Malkin), 55. Sheary (McKegg, Rust) - 9. B. Schenn (Gunnarsson, Schwartz), 18. Parayko, 36. Pietrangelo (Sobotka, Stastny), 44. Paul Stastny (Sobotka, Tarasenko), 62. Pietrangelo (B. Schenn, Schwartz)

Edmonton Oilers - Calgary Flames 3:0 (1:0, 0:0, 2:0)
Góly: 12. McDavid (Draisaitl, Maroon), 49. McDavid, 60. McDavid (Draisaitl, Lucic)
Andrej Sekera (Edmonton) nehral - Marek Hrivík (Calgary) nehral

San Jose Sharks - Philadelphia Flyers 3:5 (2:2, 0:1, 1:2)
Góly: 18. Labanc (Dillon, Pavelski), 20. Labanc, 44. Couture (J. Thornton, Burns) - 9. Giroux (J. Voráček), 12. Weal (Konecny), 38. W. Simmonds (Gostisbehere, J. Voráček), 50. W. Simmonds (J. Voráček, Gostisbehere), 60. W. Simmonds (Couturier)


zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok