Poliakov zabáva pumpár, ktorý svojím správaním zaskočil lupiča

TA3 ČTK
28.9.2017 08:13

Hrdinom dňa sa v Poľsku stal pracovník čerpacej stanice, ktorý si počas prepadnutia ostentatívne čítal noviny a úplne ignoroval žiadosti lupiča o vydanie peňazí. Ten sa nakoniec znechutene otočil a odišiel s prázdnymi rukami.

Poliakov zabáva pumpár, ktorý svojím správaním zaskočil lupiča
YouTube.com/Roman Podborski

Chladnokrvnosť predstieral

"Zadržiaval som dych a ruky sa mi triasli, ale povedal som lupičovi, aby nerušil," povedal televízii TVN 24 Lukasz Szymański, pumpár z mestečka Wschowa na západe Poľska. Priznal, že chladnokrvnosť počas prepadnutia len predstieral.

"Najskôr som si myslel, že je to nejaký vtip a tak som mu povedal, aby si nerobil srandu. Povedal, že to žiadna sranda nie je. Vytiahol nôž a prikázal mi všetko mu vydať," spomína poľský hrdina. "Ruky sa mi triasli, ale povedal som mu, aby ma nerušil, lebo si čítam noviny."

Skončil v rukách polície

Lupiča táto odpoveď šokovala natoľko, že asi 20 sekúnd mlčal. "Sedel som a otáčal som stránky, zatiaľ čo lupič stál a nevedel, čo má robiť. Napätie bolo desivé," pokračoval pumpár. Nakoniec lupič opäť požadoval vydanie peňazí.

"Tretíkrát som mu zdvorilo odpovedal, že by mal vypadnúť, ak nechce mať problémy. A naozaj odišiel," vydýchol si Szymański. Prepadnutie vzápätí ohlásil polícii. Tá dokázala podozrivého chytiť spolu s jeho neplnoletou spoločníčkou, ktorá utiekla z polepšovne. 34-ročný muž sa podľa hovorkyne polície počas výsluchu priznal. Za prepadnutie mu hrozí až 12 rokov za mrežami.

Témy: Poľsko Polícia
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok