Marczynski predviedol na Vuelte víťazné sólo, Froome zažil pád

TA3 SITA
31.8.2017 19:55

Poliak Tomasz Marczynski z tímu Lotto Soudal sa stal víťazom štvrtkovej 12. etapy na cyklsitických pretekoch Vuelta a Espaňa, ktorá mala štart v Motrile a cieľ po 160,1 km v Antequere v provincii Málaga. Marczynski predviedol v závere víťazné sólo a na tohtoročnej Vuelte si pripísal už druhé etapové víťazstvo. Predtým uspel v šiestej etape.

Marczynski zvíťazil s náskokom 52 sekúnd pred štvoricou cyklistov z pôvodného úniku, po druhé miesto a bonifikáciu 6 sekúnd si došiel Španiel Omar Fraile z tímu Dimension Data a tretí bol jeho krajan José Joaquín Rojas (Movistar). Aktivitou v závere potešil španielskych fanúšikov Alberto Contador, ktorý sa odpútal zo skupiny favoritov a do cieľa prišiel trinásty s mankom 7:25 min.

Nečakané problémy mal v koncovke etapy líder pretekov Brit Christopher Froome (Sky), ktorý po výmene bicykla a následnom páde prišiel v celkovom poradí o 20 sekúnd. Znamená to, že jeho hlavný rival Talian Vincenzo Nibali stiahol manko na Frooma z 1:19 min na 59 sekúnd. Tretí je naďalej Kolumbijčan Esteban Chaves (Orica-Scott) s odstupom 2:13 min. Contador zostal deviaty (+3:13).

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok