Progresívne Slovensko už má potrebné podpisy na vznik hnutia

TA3 TASR
31.8.2017 16:14

Progresívne Slovensko už získalo desaťtisíc podpisov, ktoré sú potrebné pre vznik politického hnutia. Na ministerstve vnútra ich plánujú odovzdať koncom septembra. Na tlačovej konferencii o tom informoval líder vznikajúceho hnutia Ivan Štefunko.

Progresívne Slovensko už má potrebné podpisy na vznik hnutia
TASR/Pavel Neubauer

Podľa Štefunka zber podpisov prebehol kompletne v réžii dobrovoľníkov a sympatizantov hnutia, teda bez akýchkoľvek platených dobrovoľníkov. „Týmto zber podpisov ešte nekončí, budeme to robiť ešte v septembri až do momentu, kedy to odovzdáme na ministerstve vnútra,“ povedal.

Ako problémy, ktoré treba na Slovensku riešiť, hnutie identifikovalo dôležitosť vzdelávania, dôležitosť fungujúceho zdravotníctva či riešenie sociálnych a regionálnych rozdielov. Plánuje bojovať proti korupcii, zlepšiť podnikateľské prostredie a Progresívne Slovensko sa zároveň definuje ako proeurópske.

Vznikajúce hnutie informovalo aj o medzinárodnej ideovej konferencii Progresívneho Slovenska, ktorá sa uskutoční 18. septembra v Bratislave. Plánujú na nej prezentovať dlhodobú víziu rozvoja Slovenska. Hlavným zahraničným hosťom, ktorý na konferencii vystúpi s prejavom, bude Guy Verhofstadt, líder frakcie liberálov v Európskom parlamente. Zber podpisov ohlásilo novovznikajúce hnutie na začiatku leta. Prípravný výbor tvoria investor Ivan Štefunko, aktivistka Irena Biháriová a podnikateľ Michal Truban.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok