Ošetrovateľ vraždil v nemocniciach, obetí môže byť až 90

TA3 TASR
28.8.2017 13:00

Nemecké úrady sú presvedčené, že ošetrovateľ Niels Hoegel, ktorého odsúdili za vraždy pacientov predávkovaním liekmi na srdce, zabil najmenej 90 ľudí. Informovali o tom vyšetrovatelia. Podľa médií ošetrovateľ podával pacientom lieky, po ktorých bolo potrebné oživovanie. Dôvodom údajne bolo, aby mohol pri ich záchrane preukázať svoje schopnosti.

Högela odsúdili v roku 2015 za dve vraždy a dva pokusy o vraždu na klinike v meste Delmenhorst na severozápade krajiny. Avšak prokurátori dlho tvrdili, že ošetrovateľ zabil viac ľudí, a vlani stanovili ich počet na 43.

Zločiny vyšli najavo po tom, čo Högela odsúdili za pokus o vraždu v inom prípade. Úrady následne preverili stovky úmrtí, pričom počas vyšetrovania exhumovali telá bývalých pacientov v Delmenhorste a neďalekom meste Oldenburg. Policajný šéf v Oldenburgu Johann Kühme vyhlásil, že úrady teraz aj vďaka exhumáciám získali dôkazy o 90 vraždách. Kühme dodal, že počet vrážd je pravdepodobne ešte vyšší, pretože niektoré obete boli spopolnené.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok