Zdravotníci v bratislavskom NÚSCH podali hromadnú výpoveď

TA3 TASR
25.8.2017 12:31

V Národnom ústave srdcových a cievnych chorôb v Bratislave podal výpoveď väčší počet pracovníkov zdravotníkov. Sú medzi nimi špičkoví lekári aj sestry z oblasti intervenčnej rádiológie a diagnostiky.

Výpovede sú platné k 1. novembru tohto roka, "tento tím" by sa mal presunúť do súkromného centra Medissimo spadajúceho pod finančnú skupinu Penta. Na tlačovej konferencii v Bratislave to povedal minister zdravotníctva Tomáš Drucker, "ktorý to započul".

"Nepovažujem to za náhodu, budem konať personálne," uviedol Drucker. Takúto situáciu považuje za zlyhanie zo strany NÚSCH. "Budem zisťovať, prečo k takejto situácii došlo," uviedol Drucker s tým, že sa to bude pýtať manažmentu nemocnice. Drucker má informácie, že zdravotníci nemali byť spokojní s technickým vybavením v NÚSCH.

"Netvrdím, že tam neboli problémy, ale aby to vyústilo až do takejto situácie..., to je priveľa," uviedol. Drucker podľa svojich slov nedovolí, aby odchod zdravotníkov pocítil pacient. "Lebo ide o špičkové pracovisko, budem to prešetrovať," uviedol. Chce podniknúť opatrenia, aby k takejto situácii do budúcnosti nedošlo.
Drucker sa chce bližšie pozrieť na to, do akej miery bola "táto činnosť" koordinovaná.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok