Známy český mafián sa pokúsil ujsť z juhoafrického väzenia

TA3 TASR
20.7.2017 10:26

Český podnikateľ Radovan Krejčíř, ktorý si za pokus o vraždu, únos a obchod s drogami odpykáva vo väzení v Juhoafrickej republike trest odňatia slobody vo výške 35 rokov, sa znova pokúsil o útek. Informoval o tom spravodajský server Novinky.cz.

Známy český mafián sa pokúsil ujsť z juhoafrického väzenia
ČTK

Na pláne úteku zrejme spolupracovali aj tamojšie bezpečnostné zložky, keďže dozorcovia v Krejčířovej cele našli policajné vybavenie. Juhoafrické úrady preto pristúpili k preventívnemu opatreniu a českého mafiána presunuli do väznice s najprísnejším strážením, uviedol server Times Live.

Krejčíř sa pokúsil o útek ešte v júni, juhoafrické médiá o tom ale informovali až teraz. Čech, ktorý v roku 2005 utiekol pred policajným vyšetrovaním z vlasti, je v súčasnosti vo väzení v meste Kokstad. Medzičasom podal sťažnosť na súd pre neľudské podmienky, ktorým je tam údajne vystavený.

Krejčíř čelí v JAR obvineniu v šiestich ďalších kauzách. Právoplatne odsúdený už bol tiež v Česku. Za podvody s akciami Teplárne Otrokovice, vytunelovanie firmy Technology Leasing a daňový únik firmy M5 dostal v neprítomnosti desať a pol roka väzenia.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok