Piata etapa Vuelty pre Lucenka, Froome zvýšil náskok

TA3 SITA
23.8.2017 21:50

Kazach Alexej Lucenko z tímu Astana sa stal víťazom piatej etapy na cyklistických pretekoch Vuelta a Espaňa, ktorá po necelých 176 km vrcholila krátkym, ale náročným stúpaním Ermita Santa Lucia. Bol to prvý z ôsmich dojazdov do kopca na 72. ročníku Vuelty.

Cyklisti na štyroch kilometroch viackrát prekonali drastický 20-percentný sklon terénu a Lucenko sólojazdou v záverečných 3 km ukázal chrbát všetkým spolujazdcom z úniku. Dvadsaťštyriročný Kazach zvíťazil s náskokom 42 sekúnd pred Eritrjčanom Merhawim Kudusom (Dimension Data) a 56 sekúnd pred Španielom Marcom Solerom (Movistar). Lucenko si pripísal prvé víťazstvo na podujatí Grand Tour v kariére.

Skupinu favoritov doviedol do cieľa na 13. mieste s odstupom 4:30 min Španiel Alberto Contador (Trek-Segafredo) spoločne s Britom Chrisom Froomom (Sky). Ten zvýšil náskok na čele celkového priebežného poradia z dvoch na desať sekúnd pred Američanom Tejayom van Garderenom (BMC Racing). Tretia priečka po novom patrí Kolumbijčanovi Estebanovi Chavesovi (Orica-Scott) s mankom 11 sekúnd. Taliansky favorit Vincenzo Nibali (Bahrain Merida) klesol na šieste miesto s odstupom 36 sekúnd.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok