Slováci odštartovali optimisticky, s novým trénerom zdolali Česko

TA3 SITA
23.8.2017 20:46

Slovenská hokejová reprezentácia uspela vo svojom úvodnom tohtosezónnom stretnutí, keď v Třinci zdolala v prípravnom zápase výber domáceho Česka 2:0. Novému trénerovi národného tímu SR Craigovi Ramseymu teda vyšla premiéra v novom pôsobisku v úvode olympijskej sezóny.

Skóre stretnutia v třineckej Werk aréne otvoril už v 5. minúte Matej Paulovič po šikovnom vysunutí Matúša Sukeľa. Pre 22-ročného krídelníka to bol premiérový presný zásah v národnom tíme v treťom štarte, pričom prvé dva si pripísal v olympijskom výbere v dvoch dueloch proti Poliakom. Výborný výkon previedol brankár Branislav Konrád, ktorý vo svojom sedemnástom reprezentačnom vystúpení niekedy aj so šťastím zneškodnil mnoho šancí súpera. Definitívnu bodku za duelom dal presný zásah Patrika Svitanu v 59. min do prázdnej bránky súpera pri power-play.

V 61. vzájomnom súboji sa zrodilo štrnáste víťazstvo tímu SR, Slováci predtým naposledy zdolali tohto súpera v apríli 2013 v prípravnom stretnutí v Bratislave. Sedem ďalších zápasov sa skončilo nerozhodne a české družstvo si pripísalo 40 triumfov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok