Colorado "zavesilo" Forsberga ku Sakicovi, Royovi a Bourqueovi

TASR
9.10.2011 11:46

edenie klubu zámorskej NHL Colorado Avalanche pred zápasom zámorskej NHL proti Detroitu Red Wings (0:3) slávnostne vyradilo zo sady dresov číslo 21, ktoré nosil švédsky hokejista Peter Forsberg.

Colorado "zavesilo" Forsberga ku Sakicovi, Royovi a Bourqueovi

Avalanche za Švédovej účasti slávnostne vyvesili jeho meno a číslo pod strechu haly Pepsi Center, kde už "visia" Joe Sakic (19), Patrick Roy (33) a Ray Bourque (77). "Je to neuveriteľné," cituje Forsberga kanadský portál tsn. "Nikdy na to nezabudnem."


Fanúšikovia na obrazovke sledovali zostrih z jeho pôsobenia v tíme a pripravili Forsbergovi ovácie. "Boli ste ku mne vždy milí," povedal Švéd divákom počas svojho príhovoru. "Veľmi pekne vám ďakujem."
Švédsky hokejista získal v rokoch 1996 a 2001 s Coloradom Stanleyho pohár a v roku 2003 dostal cenu pre najužitočnejšieho hráča ligy. "Bol veľmi šikovný, ale myslím si, že práve vďaka fyzickej hre sa stal odlišným od iných technicky zdatných hráčov," dodal jeho bývalý spoluhráč Claude Lemieux. "Bol to fantastický hráč a zároveň hral veľmi tvrdo."


Forsberg mal chronické problémy s nohou, ktoré ho trápili počas aktívnej kariéry. V minulej sezóne sa pokúsil o návrat do NHL, no v drese Avalanche zo zdravotných dôvodov odohral iba dva zápasy. "Jeho fyzický spôsob hry si vybral svoju daň," dodal Lemieux. "Mohol by odohrať viac duelov, keby nehral týmto spôsobom. On tak však chcel hrať."


Forsberg odohral väčšinu kariéry v drese Colorada. Po výluke v sezóne 2004/05 odišiel do Philadelphie, odkiaľ sa po 1,5 roku presunul do Nashville.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok