Kotlebovci premenovali stranu, ktorá môže slúžiť ako záloha

TA3 TASR
12.6.2017 13:02

Kotlebovci nemajú len jednu stranu. Okrem Ľudovej strany Naše Slovensko ovládajú aj ďalšiu, o ktorej sa hovorí, že by mohla byť poistkou pre prípad, ak by ich na podnet Generálnej prokuratúry rozpustili. Tato záložná strana sa teraz premenovala.

Kotlebovci premenovali stranu, ktorá môže slúžiť ako záloha
SITA

Pôvodná "Ľudová strana" nesie od ôsmeho júna názov "Ľudová strana Pevnosť Slovensko". Informoval o tom Denník N. Štatutárom je poslanec za ĽSNS Martin Beluský.

Generálny prokurátor Jaromír Čižnár podal nedávno Najvyššiemu súdu návrh na rozpustenie Ľudovej strany Naše Slovensko. Ide vraj o extrémistickú stranu s fašistickými tendenciami, ktorá svojou činnosťou porušuje Ústavu Slovenskej republiky. Polícia v poslednej dobe začala vyšetrovať viacero jej členov.

Generálna prokuratúra návrhom uzavrela prešetrovanie vo veci vyše 170 evidovaných podaní s požiadavkou rozpustiť kotlebovcov. S ĽSNS sa v poslednej dobe spájalo viacero káuz; napríklad kauza neonacistických symbolov ukrytých v číslach, protižidovský status poslanca Stanislava Mizíka, slová Milana Uhríka o bielych deťoch či sporné výroky v rádiu poslanca Milana Mazureka.

Podobný osud, aký teraz hrozí ĽSNS, pred rokmi postihol Slovenskú pospolitosť. Najvyšší súd ju pred desaťročím rozpustil s argumentom, že jej činnosť je v rozpore s Ústavou. Išlo o prvý podobný prípad v dejinách moderného Slovenska. Predsedom Pospolitosti bol terajší šéf ĽSNS Marian Kotleba.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok