Slovenskí turisti sa po nedobrovoľnom pobyte v Egypte dostali domov

TA3 ČTK
21.8.2017 10:11

Lietadlo so slovenskými i českými turistami, ktoré pre poruchu uviazlo zhruba na deň a pol v egyptskej Hurghade, sa ráno vrátilo do Bratislavy.

Slovenskí turisti sa po nedobrovoľnom pobyte v Egypte dostali domov
TASR/Štefan Puškáš

Lietadlo českej spoločnosti Travel Service viezlo predovšetkým turistov zo Slovenska. Informovala o tom hovorkyňa Travel Service Vladimíra Dufková. Pôvodne malo lietadlo odlietať z Hurgady v sobotu o 2:35 hod. "Po prvom hlásení závady sme sedeli v lietadle asi tri hodiny, kým prišli technici. Potom lietadlo odrolovalo, ale poruchu ohlásili opäť. Vpustili nás preto späť do letiskovej haly," povedal jeden z turistov Jiří Polášek.

Ľudia sa opäť dostali do lietadla v sobotu večer, ale problém sa objavil znovu, a tak ich po polnoci odviezli do hotela. Dopravca musel poslať do Hurghady tím technikov. Nakoniec turisti odišli po 02:00 a dorazili do Bratislavy krátko po 6:00. Niektorí turisti sa sťažovali na meškanie letov, ale Polášek ocenil prácu cestovnej kancelárie. "Zachovali sa ústretovo. A na to, že technici museli letieť do Egypta, to vyriešili celkom rýchlo," dodal.  

Travel Service patrí do skupiny Unimex Group, pričom takmer polovicu jej podielu na prepravnej spoločnosti má čínska investičná spoločnosť CEFC. Minulý rok prepravila firma Travel Service takmer 6,3 milióna cestujúcich. Firma na trhu pôsobí od roku 1997. Je lídrom v charterovej doprave v Česku, na Slovensku aj v Maďarsku, významný podiel trhu má aj v Poľsku. Zároveň je spolumajiteľom Českých aerolínií, v ktorých vlastní 34 % podiel.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok