V4 podporuje ďalšie rozširovanie NATO a snahu krajín o integráciu

TA3, TASR
12.4.2012 09:24

Severoatlantická aliancia by mala pokračovať vo svojom rozširovaní a májový summit v Chicagu by mal vyjadriť podporu krajinám, ktoré ašpirujú na členstvo. Zhodli sa na tom dnes predstavitelia krajín Vyšehradskej štvorky na bratislavskej bezpečnostnej konferencii Globsec.

V4 podporuje ďalšie rozširovanie NATO a snahu krajín o integráciu
TA3

Kľúčovú úlohu v agende fóra bude tento rok po prvý raz hrať ekonomika a eurokríza. TASR informoval Viktor Škulec zo Slovenskej atlantickej komisie. "Medzi rečníkmi budú vysokí predstavitelia jednotlivých krajín, vrátene prezidentov Slovenska, Chorvátska a Slovinska, tiež predsedov vlád a ministrov, ako aj medzinárodných inštitúcií," vymenoval Škulec.

Štyri tematické piliere tohtoročného Globsecu, a to ekonomika, transatlantické vzťahy, Arabská jar a regióny stredného Východu, Balkán a Východné partnerstvo EÚ, sú zamerané na hospodárske otázky, či už na európskej alebo globálnej úrovni.

"Historicky najvyšší počet vysokých štátnych predstaviteľov, ktorí prichádzajú do Bratislavy, nás utvrdzuje v tom, že Globsec je vnímaný ako kľúčová udalosť a vhodná príležitosť na stretnutia na najvyššej úrovni," podotkol Róbert Vass, zakladateľ fóra a generálny tajomník Slovenskej atlantickej komisie, ktorá je hlavným organizátorom podujatia.

Bratislavské globálne fórum Globsec bolo založené v roku 2005 Slovenskou atlantickou komisiou, ktorá je dodnes hlavným organizátorom podujatia.

O tom čo nás čaká v prvý deň konferencie sme sa rozprávali s kolegom Danielom Horňákom

Videozáznam z prvého dňa konferencie GLOBSEC 2012

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok