Aké budú kroky USA v Afganistane? Trump sa zatiaľ nevyjadril

TA3 TASR
19.8.2017 08:55

Americký prezident Donald Trump nepredstavil novú stratégiu Spojených štátov v Afganistane ani po rokovaní s členmi tzv. národno-bezpečnostného tímu, medzi ktorých patria i viceprezident Mike Pence, minister zahraničných vecí Rex Tillerson či minister obrany James Mattis.

Aké budú kroky USA v Afganistane? Trump sa zatiaľ nevyjadril
SITA/AP

Zasadnutie v prezidentskom sídle Camp David podľa vyhlásenia Bieleho domu neprinieslo očakávané rozhodnutie, verejnosť by sa ho však mala dozvedieť už čoskoro. Členovia uvedeného grémia oboznámili Trumpa s prvkami novej stratégie, ktorá bude "chrániť americké záujmy v južnej Ázii", informovala agentúra DPA.

"Prezident skúma a zvažuje svoje možnosti," uviedla citovaná hovorkyňa Bieleho domu s tým, že rozhodnutie "oznámi americkému ľudu, spojencom, partnerom a svetu vo vhodnom čase". Samotný Trump sa k zasadnutiu národno-bezpečnostného tímu zatiaľ verejne nevyjadril.

Spojené štáty momentálne nasadzujú v Afganistane približne 8400 vojakov. Podľa DPA by mohlo dôjsť v rámci novej stratégie k ich úplnému odsunu, ale aj ku zvýšeniu ich počtu po takmer 17 rokoch vojny.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok