Identifikovali muža, ktorý na viedenskej stanici obťažoval ženy

TA3 TASR
18.8.2017 08:06

Viedenskí kriminalisti identifikovali a zadržali 36-ročného už trestaného českého občana pre dôvodné podozrenie, že v sexuálne obťažoval dve ženy vo veku 24 a 17 rokov v metre rakúskej metropoly.

Identifikovali muža, ktorý na viedenskej stanici obťažoval ženy
SITA/AP

Dvadsaťštyriročná žena, ktorej muž siahol na eskalátore na stanici Neubaugasse do rozkroku, utrpela šok. Po zverejnení informácií o tejto udalosti v médiách sa na polícii prihlásila ďalšia 17-ročná poškodená, v prípade ktorej môže ísť aj o nútenie k pohlavnému styku.

Tínedžerka uviedla, že sa jej neznámy dotkol v chúlostivej oblasti na eskalátore na stanici Landstrasse, a to len asi desať minút predtým, ako to zopakoval so staršou z dvojice na inej stanici metra. Videozáznamy viedenského dopravného podniku potvrdili, že v oboch prípadoch je vinníkom ten istý muž, ktorý je registrovaný ako nesvojprávny a ktorý pri sebe nemal ani žiadne osobné dokumenty.

Čech nedisponuje v Rakúsku trvalým bydliskom a patrí zrejme medzi bezdomovcov. Vzhľadom na fakt, že je nesvojprávny, nebol doteraz jeho výsluch možný, v prvej reakcii však spomínané skutky nepoprel.

Témy: Rakúsko
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok