Fico rečami o ohrození pozície Slovenska vydiera, tvrdí Matovič

TA3 SITA
16.8.2017 11:42

Predseda vlády podľa OĽaNO požiadavkou, aby sa v záujme členstva SR v jadre EÚ nepoukazovalo na korupciu, vydiera každého čestného občana.

Fico rečami o ohrození pozície Slovenska vydiera, tvrdí Matovič

Fico vydiera občanov, tvrdí Matovič

Členstvo Slovenska v jadre Európskej únie je ohrozené krytím rozkrádania a nie poukazovaním naň. Novinárom to povedal predseda hnutia OĽaNO Igor Matovič. Predseda vlády Robert Fico podľa Matoviča vyzýva opozíciu a novinárov, aby nerozoberali kauzu dotácií na vedu a výskum, pretože to môže ohroziť pozíciu Slovenska v únii.

Tým však podľa Matoviča vydiera všetkých slušných občanov. "Peniaze sem tečú, aby sme sa mohli rozvíjať a nie pre kamarátov Andreja Danka," uviedol v súvislosti s kauzou rozdeľovania eurofondov ministerstvom školstva pod vedením nominanta SNS Petra Plavčana. Suma 600 miliónov eur, o ktorej sa v súvislosti s kauzou hovorí, je podľa Matoviča navyše len nepatrnou čiastkou, keďže v najbližších troch rokoch bude mať koalícia z európskych zdrojov k dispozícii 15 miliárd eur.

Hnutie podporuje SR v jadre EÚ

Matovič zároveň zdôraznil, že hnutie OĽaNO plne podporuje ideu členstva SR v jadre EÚ. "Chceme ubezpečiť, že chceme byť v jadre, ale nedopustíme rozkrádanie," vyhlásil s tým, že veľké krajiny ako Nemecko a Francúzsko, ktoré sa Slovensku skladajú na eurofondy, nebudú ich rozkrádanie tolerovať donekonečna. "Nech nám Brusel radšej tie eurofondy zoberie, ako by sa malo pokračovať v rozkrádaní," dodal Matovič.

Podľa poslankyne Veroniky Remišovej je členstvo Slovenska v únii dôležité pre pracovné miesta aj blahobyt občanov a hnutie nepripustí napríklad vystúpenie z eurozóny alebo zo schengenského priestoru. Zároveň vyhlásila, že do budúcnosti pre ňu nie je možná prípadná spolupráca so SNS. "Je to tá istá strana ako za Jána Slotu," dodala.

Premiér Robert Fico po rokovaní s ministrom zahraničia Miroslavom Lajčákom skritizoval opozíciu. Myslí si, že predčasné voľby by znamenali koniec nádejí o jadre. „Nad všetkým je národnoštátny záujem tejto krajiny, ktorá má historickú šancu byť niekde, kde iné krajiny len môžu snívať, že by mohli byť,“ povedal premiér.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok