Nová vláda preverí všetky zmluvy z obdobia po vyhlásení predčasných volieb

TASR, TA3
11.4.2012 13:17

Nový vládny kabinet prehodnotí všetky podpísané zmluvy a vyhlásené verejné obstarávania predchádzajúcou vládou po vyhlásení predčasných volieb vlani v októbri. Osobitne sa chce zamerať na podpísané kontrakty po tohtoročných marcových predčasných voľbách.

"Máme informácie z viacerých rezortov, že dochádzalo k plytvaniu finančných prostriedkov," zdôraznil dnes predseda vlády Robert Fico (Smer-SD). Upozornil, že predchádzajúca vláda prijímala rozhodnutia v širokom rozsahu aj napriek osobitnému režimu jej fungovania.

Práve tento fakt je jedným z dôvodov, prečo má Slovensko "katastrofálny stav" verejných financií. "Tie sú v dezolátnom stave, nehovoriac o finančnej správe či daňových orgánoch," dodal s tým, že ešte žiadna vláda nepreberala verejné financie v takom zlom stave.

Fico vysvetlil, že jednotliví podpredsedovia vlády a ministri dostali za úlohu prehodnotiť zmluvy a verejné súťaže do konca mája tohto roka. Následne budú o svojich zisteniach informovať na rokovaní kabinetu, ktorý potom prijme rozhodnutia.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok