Zosuv pôdy si vyžiadal stovky obetí, telá už nemajú kam dávať

TA3 ČTK TASR
14.8.2017 16:26

Viac než 300 mŕtvych si vyžiadal zosuv mokrej pôdy vyvolaný výdatným dažďom vo Freetowne, metropole Sierry Leone. Uviedla to agentúra AFP s odvolaním sa na Červený kríž.

K zosuvu pôdy došlo v skorých ranných hodinách na svahu pri meste Regent južne od Freetownu. Na mieste tragédie stále prebiehajú záchranné operácie, do ktorých boli nasadení aj vojaci. Mnohí ľudia v čase spustenia zosuvu ešte spali, takže nemali šancu utiecť.

Podlaha márnice miestnej nemocnice Connaught je posiata mŕtvolami, pretože nie je na tak veľké množstvo tiel pripravená, upozornil miestny činiteľ.

Vo Freetowne prší v priemere šesť mesiacov v roku a povodne spojené so zosuvmi pôdy sú pomerne časté. Mesto je bez kanalizačného systému a škody na objektoch, ktoré nedodržiavajú žiadne urbanistické pravidlá, sú vždy značné.

V septembri 2015 si povodne vyžiadali desať mŕtvych. Cez 9000 ľudí prišlo o strechu nad hlavou. V meste teraz panujú obavy z toho, aké budú hygienické následky katastrofy. V minulosti v podobných prípadoch často nasledovala napríklad cholera.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok