Rodina je viac než brutálna politika. Opozícia reaguje na Kisku

TA3 TASR SITA
12.4.2017 13:40

Predstavitelia opozície sa nečudujú Andrejovi Kiskovi, že sa rozhodol nevstúpiť do brutálnych vôd slovenskej straníckej politiky. Prezident po mesiacoch opatrných vyjadrení oznámil, že nebude zakladať novú stranu ani nevstúpi do žiadnej existujúcej.

Rodina je viac než brutálna politika. Opozícia reaguje na Kisku
SITA/Ivan Kopčáni

Beblavý: Ako prezident je veľmi dobrý

Nezaradený poslanec Miroslav Beblavý sa nečuduje, že prezident Andrej Kiska nevstúpi do straníckej politiky. Uviedol to po tom, čo prezident na svojom facebookovom profile oznámil, že nebude zakladať žiadnu politickú stranu, kandidovať do NR SR, a tým pádom ani neuvažuje o funkcii premiéra.

"Andrej Kiska vykonáva svoju prezidentskú službu veľmi dobre a dúfam, že ju bude vykonávať čo najdlhšie. Stranícka politika na Slovensku je veľmi brutálna, a preto sa mu nečudujem, že do nej nechce vstúpiť," uviedol Beblavý.

Veronika Remišová prezidentovi k rozhodnutiu gratuluje. "Niet divu, že pán prezident nechce zakladať stranu, rodina a deti sú dôležitejšie ako politika. To len potvrdzuje, že ľudí, ktorí by chceli ísť do politiky nie kvôli vyciciavaniu štátu, ale kvôli službe ľuďom, je ako šafranu. Nuž, budeme si musieť vystačiť s tým, čo máme, spojiť sily a ukázať ľuďom, že existuje alternatíva, ktorá bude robiť politiku čestne a odborne," vyjadrila svoj názor Remišová.

SaS by Kisku podporila

Prezident oznámi najneskôr do septembra 2018, či bude opätovne kandidovať na najvyššiu ústavnú funkciu. Strana Sloboda a solidarita berie rozhodnutie prezidenta na vedomie. Ak by sa však rozhodol pre opätovnú prezidentskú kandidatúru, SaS by ho zrejme podporila.

"S tým, ako sa zhostil funkcie prezidenta, sme spokojní. Andrej Kiska stojí za občanmi a dôstojne reprezentuje Slovenskú republiku v zahraničí. Ak sa rozhodne kandidovať v druhom volebnom období, dnes nevidíme žiaden dôvod, pre ktorý by nezískal našu podporu," uvádzajú sulíkovci v stanovisku, ktoré poskytla hovorkyňa SaS Katarína Svrčeková.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok