V Bielom dome pripravujú pád Trumpa, tvrdí exšéf komunikácie

TA3 ČTK
13.8.2017 22:14

Odvolaný šéf komunikácie Bieleho domu Anthony Scaramucci tvrdí, že v blízkosti Donalda Trumpa sú ľudia, ktorí stoja proti prezidentovi a usilujú sa o jeho pád. Scaramucci, ktorý bol vo funkcii len desať dní, to vyhlásil v televízii ABC News. V médiách prehovoril prvýkrát od rýchleho odvolania.

V Bielom dome pripravujú pád Trumpa, tvrdí exšéf komunikácie
SITA/AP

Scaramucci bol nútený odísť po tom, ako sa dopustil ostrých verbálnych útokov proti svojim kolegom, vrátane predchádzajúceho personálneho šéfa Bieleho domu Reinceho Priebusa a hlavného Trumpovho stratéga Steva Bannona. "Vo Washingtone sa deje to, že prezident nezastupuje triedu politického establishmentu, takže niektorí ľudia z nejakého dôvodu rozhodli, že sa ho zbavia," povedal Scaramucci.

"Myslím si, že priamo vo Washingtone sú skupinky, aj v Bielom dome, ktoré nemusia zdieľať záujmy prezidenta, ani jeho program," dodal. Na otázku, aby povedal, o koho ide, Scaramucci odpovedal, že už "uviedol mená" a že sa teraz uskutočňujú strategické zmeny.

Podľa Scaramucciho si musí Trump k sebe vziať viac verných ľudí, aby mohol pokračovať vo svojom politickom programe. Personálne zmeny v blízkosti prezidenta a v jeho administratíve sú v poslednom čase pomerne časté. Pozorovatelia označujú pomery v Bielom dome za chaos. Trump tieto tvrdenia odmietol a povedal, že všetko ide "veľmi dobre".

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok