Saganov tím sa sťažuje. Vysvetlili, čo im prekáža na pelotóne

TA3 SITA
13.8.2017 21:42

Záverečnú 7. etapu na cyklistických pretekoch BinckBank Tour v Beneluxe vyhral Belgičan Jasper Stuyven z tímu Trek-Segaredo. Peter Sagan skončil štvrtý a celkovo sa umiestnil v prvej desiatke. A hoci bol slovenský cyklista so svojimi výsledkami spokojný, športový riaditeľ jeho tímu sa po pretekoch posťažoval.

Saganov tím sa sťažuje. Vysvetlili, čo im prekáža na pelotóne
SITA/AP

"Oproti včerajšku bolo pekné počasie. Záver etapy bol opäť náročný, ostatní jazdci nechceli spolupracovať, iba sa pozerali, ako zareagujem. S tým však nič nenarobím, jednoducho je to tak. Keď sa pozriem spätne na tento týždeň, som s mojimi výsledkami spokojný, hlavne som rád, že som nespadol. Teraz sa už teším do Montrealu a Québecku," napísal Žilinčan na Facebooku po pretekoch.

Dvojnásobný majster sveta Sagan stále tak nezaokrúhlil počet profesionálnych víťazstiev na ceste na sto. Na práve skončenom podujatí BinckBank Tour sa tešil z víťazstva v etape dvakrát. Dominoval hneď v 1. etape vo Venray a aj v tretej v Ardooie.

Oveľa smutnejší bol však po pretekoch športový riaditeľ Bora-Hansgrohe Enrico Poitschke. Ten sa posťažoval na ťažké podmienky Petra Sagana v pelotóne. "Skúšali sme všetko. Tím pracoval skvele, tak ako počas celého týždňa, a Peter mal dostatok sily. Stalo sa však to, čo sa deje často, keď je Peter v "balíku". Nikto s ním nechce spolupracovať. Celkovo nie sme s týmto týždňom veľmi spokojní. Samozrejme, získali sme dve etapové prvenstvá, ale Peter je vo výbornej forme a boli sme blízko k celkovému víťazstvu," povedal pre oficiálny web. tímu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok