Po zrážke vlakov v Egypte hlásia desiatky mŕtvych a viac ako stovku zranených

TA3 ČTK SITA TASR
11.8.2017 16:29

Pri zrážke dvoch vlakov v severoegyptskej Alexandrii prišlo o život najmenej 40 ľudí. Informovali o tom egyptské policajné a zdravotnícke zdroje. Agentúra MENA hovorí o zrážke dvoch vlakových súprav. Podľa polície asi 123 osôb utrpelo zranenia.

K zrážke došlo na predmestí Alexandrie s názvom Chúršíd. Zatiaľ nie je známe, čo bolo jej príčinou.

Egyptské ministerstvo zdravotníctva zatiaľ správu o počte obetí nevydalo. Jeden z vlakov vyšiel z Káhiry, druhý z Port Saidu. Na miesto boli vyslané sanitky. Podľa agentúry DPA prvý spomenutý vlak narazil do zadnej časti druhej súpravy.

 

V egyptských médiách sa už objavili fotografie z miesta nehody, na ktorých je vidieť prikryté telá ležiace na zemi. Egyptská štátna televízia odvysielala zábery tiel zakrytých na mieste tragédie posteľnými prestieradlami. Na záberoch z miesta nešťastia bolo vidieť aj niekoľko vážne poškodených alebo vykoľajených vozňov, pričom k miestu sa zbiehali davy ľudí, aby pomohli obetiam.

Egyptská železničná sieť má zabezpečovacie zariadenia na zlej úrovni. Na vine je väčšinou desaťročia zanedbávaná údržba týchto zariadení a zlé spravovanie.

Medzi obeťami vlakového nešťastia v Egypte by nemali byť slovenskí občania. Informoval o tom hovorca Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Peter Susko. "Podľa doterajších informácií by medzi obeťami, resp. zranenými nemali byť slovenskí občania," uviedol Susko.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok