Santorum odstúpil z kampane, chce sa starať o chorú dcéru

TA3
10.4.2012 23:44

Republikánsky uchádzač o nomináciu v amerických prezidentských voľbách Rick Santorum dnes podľa očakávania oznámil, že odstupuje z nominačného zápasu. Svoje rozhodnutie zdôvodnil potrebou starať sa o chorú dcérku.

Santorum odstúpil z kampane, chce sa starať o chorú dcéru
SITA

Santorum bol v republikánskych primárkach hlavným súperom favorizovaného Mitta Romneyho pri nominácii na vyzývateľa amerického prezidenta Baracka Obamu v novembrových prezidentských voľbách. Výrazne však zaostal za Romneym pri získavaní hlasov delegátov.

Bývalý senátor za Pensylvániu hovoril s Romneym pred oznámením o odstúpení, ktoré urobil vo svojom domovskom štáte. O Romneym sa na tlačovej konferencii nezmienil, ale povedal, že pokračuje boj za porazenie Obamu.

Romney pogratuloval Santorumovi ku kampani, ktorú robil a označil ho za schopného súťažiaceho, ktorý si zaslúži úctu. Romney získal v porovnaní so Santorumom viac ako dvojnásobok delegátov na nominačný snem republikánov, kde je na nomináciu potrebných 1144 hlasov delegátov.

V primárkach ešte zostali bojovať republikáni Newt Gingrich - bývalý predseda Snemovne reprezentantov - a tiež texaský kongresman Ron Paul. Nie sú však považovaní za vážnych súperov.
Santorum dúfal vo víťazstvo v primárkach v Pensylvánii 24. apríla, ale rozhodol sa pre odstúpenie po tom, ako doma strávil víkend so svojou vážne chorou trojročnou dcérou Bellou.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok