Slováci v prvom domácom zápase predkvalifikácie zdolali Švédov

TA3 SITA
9.8.2017 20:49

Slovenskí basketbalisti zvíťazili nad Švédmi 68:59 (31:30) v prvom domácom zápase európskej predkvalifikácie o postup na majstrovstvá sveta v Číne 2019. Najlepšími strelcami SR boli zhodne s 15 bodmi Peter Sedmák, Andre Jones a Radoslav Rančík.

Slovákom vyšla úvodná štvrtina. Prezentovali sa dôraznou hrou v obrane i v útoku. Vyvarovali sa stratám lopty a predovšetkým vynikali v doskokoch. Utvorili si náskok 5 bodov (17:12). Do druhej desaťminútovky vstúpili lepšie hostia zo severu Európy, ktorí boli oveľa úspešnejší v streľbe. Navyše Slováci zbytočne strácali loptu. Nedarilo sa ani dosiaľ najproduktívnejšiemu hráčovi SR Radoslavovi Rančíkovi, ktorý sa bodovo prebudil až v závere druhého dejstva.

Slováci si udržali do prestávky edenie (31:30). Tretiu štvrtinu začali oveľa lepšie domáci, ktorí si utvorili 10-bodový náskok a ten si udržiavali až do záverečnej desaťminútovky. Zverenci Ivana Rudeža sa v nej prezentovali predovšetkým kvalitnými doskokmi a získavaním lôpt. Švédi v posledných 5 minútach zabrali a manko skresali na 4 body. Slovenskí reprezentanti však napokon zvíťazili 68:59.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok