Policajt kúpil zlodejovi košeľu s kravatou, ktoré chcel ukradnúť

TA3 ČTK
8.8.2017 08:01

Zlodeja, ktorý sa v obchode v kanadskom Toronte pokúšal ukradnúť košeľu, kravatu a ponožky prekvapil zasahujúci policajt, ktorý v jeho prípade použil nevídaný trest. Strážca zákona mu sadu oblečenia sám kúpil a jeho prehrešok mu odpustil. Páchateľ totiž kradol, aby mal v čom ísť na pracovný pohovor.

Policajt kúpil zlodejovi košeľu s kravatou, ktoré chcel ukradnúť
SITAMarek Mrviš

Zlodeja, ktorý sa v obchode v kanadskom Toronte pokúšal ukradnúť košeľu, kravatu a ponožky prekvapil zasahujúci policajt, ktorý v jeho prípade použil nevídaný trest. Strážca zákona mu sám kúpil sadu oblečenia a jeho prehrešok mu odpustil. Páchateľ totiž kradol, aby mal v čom ísť na pracovný pohovor.

Policajta Nirana Jeynesana zavolali zamestnanci torontského obchodu, ktorí pristihli pri čine osemnásťročného mladíka. Policajt sa však rozhodol, že zadržanie zlodeja by nebolo v ani v jeho záujme, ani v záujme spoločnosti. „Ten človek nemal žiadne peniaze. Chcel dostať tú prácu. Myslel iba na to. Podľa mňa vážne urobil chybu,“ povedal veľkorysý policajt kanadskej televízii CP24.

Neobvyklé riešenie prípadu ocenil aj jeho nadriadený Paul Bois. „Zdôrazňuje to náš cieľ vytvárať pozitívny príklad pre miestne spoločenstvá,“ podľa neho policajt ukázal „ľudský prístup.“

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok