Dvojka kotlebovcov Uhrík chce byť nitrianskym županom

TA3 SITA
7.8.2017 15:19

Kandidátom Ľudovej strany Naše Slovensko na nitrianskeho župana v novembrových regionálnych voľbách bude podpredseda strany a "dvojka" ĽSNS Milan Uhrík. Kandidatúru oznámil na tlačovej besede, na ktorej kritizoval aktuálneho župana. Ten sa voči jeho výrokom ohradil.

Dvojka kotlebovcov Uhrík chce byť nitrianskym županom
SITA/Martin Havran

Uhrík novinárom oznámil piliere svojho programu, ktorý detailne zverejní až po podaní kandidatúry. Ide o hospodárenie kraja, podporu stredného odborného školstva či zlepšenie ciest a kvality cestovania v kraji. Ľudová strana Naše Slovensko pôjde do volieb v Nitrianskom kraji samostatne. Chce postaviť kandidátov vo všetkých volebných obvodoch.

„Základom programu bude zlepšenie hospodárenia kraja, oddlženie kraja po súčasnom županovi Milanovi Belicovi, ktorý zanecháva 23 miliónový dlh,“ uviedol Uhrík.

S týmto výrokom však nitriansky župan Belica ostro nesúhlasí. „Dôrazne sa ohradzujem proti jednostranným a z kontextu vytrhnutým vyjadreniam Milana Uhríka k hospodáreniu Nitrianskeho samosprávneho kraja (NSK). Pravda je taká, že analýzy nezávislého ekonomického inštitútu INEKO za posledné roky opakovane potvrdili, že NSK je najlepšie hospodáriacim krajom zo všetkých vyšších územných celkov (VÚC) v SR. Na jednej strane padajú na NSK kritické slová za vysokú finančnú rezervu, na druhej strane, že zanechávam veľký dlh. Objektívnou pravdou sú pre mňa zistenia nezávislých ekonomických expertov z inštitútu INEKO,“ uviedol v reakcii, ktorú poslal do televízie TA3.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok