Severná Kórea sľubuje USA krutú tisícnásobnú pomstu

TA3
7.8.2017 13:20

Severná Kórea zrejme neplánuje porozumieť požiadavkám medzinárodného spoločenstva. Kým šéf diplomacie KĽDR sa snaží na summite združenia ASEAN v Manile odolávať rôznym tlakom, ústredie v Pchjongjangu vydalo jednoznačné vyhlásenie k najnovším sankciám Bezpečnostnej rady OSN.

Komunistická Severná Kórea nebude "za žiadnych okolností" s nikým vyjednávať o svojom jadrovom programe. Na rokovaní ASEAN-u to vyhlásil minister zahraničných vecí KĽDR Ri Jong-ho. Šéf severokórejskej diplomacie síce neprišiel na ohlásenú tlačovú konferenciu, nechal však novinárom rozmnožiť svoj prejav, ktorý zaznel na rokovaní predstaviteľov ASEAN. V ňom okrem iného uviedol, že KĽDR nemá v úmysle zaútočiť jadrovými zbraňami "na nikoho okrem Spojených štátov".

Na inú krajinu by Pchjongjang podľa ministra zahraničných vecí zaútočil len v prípade, ak by sa pripojila k nepriateľskej akcii Spojených štátov proti Severnej Kórei. Ri vyhlásil, že zodpovednosť za krízu na Kórejskom polostrove "má výlučne Washington" a KĽDR je "pripravená so svojou jadrovou strategickou silou uštedriť Spojeným štátom významnú lekciu".

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok