Medvedev potvrdil účasť Slovana a HC Lev Praha v KHL

TASR
10.4.2012 15:19

Prezident Kontinentálnej hokejovej ligy Alexander Medvedev potvrdil účasť slovenského klubu Slovan Bratislava v budúcej sezóne KHL. V nadnárodnej súťaži sa predstaví tiež HC Lev, ktorý však svoje domáce zápasy bude hrať namiesto Popradu v pražskej O2 aréne.

Medvedev potvrdil účasť Slovana a HC Lev Praha v KHL
SITA

"S definitívnou platnosťou sa v KHL predstaví Lev Praha a Slovan Bratislava," vyhlásil Medvedev s tým, že v súťaži bude zrejme vďaka výnimke účinkovať aj ukrajinský šampión Donbass Doneck, ktorého štadión s kapacitou 4500 divákov ani zďaleka nespĺňa kritéria pre KHL: "Sme naklonení výnimke pre Doneck, ktorému chýba k splneniu podmienok zvýšenie kapacity o 5500 miest," dodal.

Veľký záujem o vstup do KHL má aj klub Rossoblu Miláno, taliansky účastník však s najväčšou pravdepodobnosťou do súťaže v budúcej sezóne ešte neprekĺzne. "Miláno má vážny interes hrať v KHL, ale v tomto prípade zostáva doriešiť ešte množstvo záležitostí," dodal Medvedev, pričom na adresu ďalšieho slovenského klubu so záujmom hrať v KHL, HK Poprad, sa nevyjadril vôbec. Podľa Ria Novosti má klub, ktorý sa stal v tejto sezóne útočiskom pre HC Lev, problém s poskytnutím záruk finančnej stability.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok