V katolíckom kostole sa odohral masaker. Hlásia mŕtvych aj zranených

TA3 TASR
7.8.2017 06:13

Najmenej 11 ľudí zahynulo a ďalších 18 utrpelo zranenia po tom, ako neznámi ozbrojenci zaútočili na kostol na juhovýchode Nigérie. Viacerí zranení sú v kritickom stave. S odvolaním sa na miestne úrady o tom informovala agentúra Reuters.

K útoku došlo v nedeľu ráno v Kostole svätého Filipa v meste Ozubulu v nigérijskom štáte Anambra, uviedol veliteľ miestnej polície Garba Umar. Polícia sa domnieva, že ozbrojenci, ktorí do kostola vtrhli a spustili paľbu, chceli usmrtiť konkrétneho muža, toho však nenašli. Umar uviedol, že útok zrejme súvisí s miestnym obchodom s drogami. Dodal, že polícia doposiaľ v súvislosti s ním nikoho nezadržala.

Juhovýchodná časť Nigérie je prevažne kresťanská, pričom k útokom na kostoly tam dochádza len zriedkavo. Miestny guvernér Willie Obiano uviedol, že nedeľnému útoku predchádzal spor členov miestnej komunity, ktorí v minulosti žili mimo územia krajiny.

Nigériu dlhodobo ohrozuje islamistické militantné hnutie Boko Haram, ktoré podniká útoky aj v susednom Čade, Nigeri a Kamerune. Cieľom skupiny je vytvoriť vlastný štát, kde chce uplatňovať prísnu formu islamského práva šaría. Odhaduje sa, že od roku 2009 zomrelo v Nigérii pri útokoch týchto sunnitských fundamentalistov vyše 20.000 ľudí.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok