Šéf SFZ Kováčik: Griga a Hipp sú rovnocenní kandidáti

TASR
10.4.2012 15:05

Prezident Slovenského futbalového zväzu Ján Kováčik dostal mandát na rokovanie ohľadne nového hlavného trénera národného tímu s Michalom Hippom a Stanislavom Grigom.

Šéf SFZ Kováčik: Griga a Hipp sú rovnocenní kandidáti
SITA

Zatiaľ, čo Hipp zastáva funkciu dočasného kouča slovenskej reprezentácie a viedol tím vo víťaznom prípravnom zápase v Turecku (2:1), Griga je hlavným trénerom FK Senica. "Výkonný výbor SFZ mi dal mandát na rokovanie s dvomi kandidátmi Michalom Hippom a Stanislavom Grigom. Takže v hre sú tieto dve rovnocenné mená. Viac k tomu v tejto chvíli nepoviem," povedal šéf SFZ: "Budem sa snažiť rokovať čo najskôr, ale samozrejme, že každý z nás má nejaké povinnosti. Takže zosúladíme termín, kedy budeme môcť začať s rokovaniam. Osobne by som bol rád, keby to bolo do konca budúceho týždňa."

Profily kandidátov na trénera slovenskej reprezentácie:

STANISLAV GRIGA
Narodený: 4. novembra 1961 v Žiline
Hráčsky post: útočník
Hráčska kariéra: ZVL Žilina, Sparta Praha, Dukla Praha, Feyenoord Rotterdam, Rapid Viedeň, reprezentácie ČSSR
Trénerská kariéra: MŠK Žilina, ODu Trenčín, Slovan Bratislava,  Slovensko 21, FK ZTS Dubnica, Slovan Liberec, Sparta Praha, Viktoria Žižkov, FK Senica

MICHAL HIPP
Narodený: 13. marca 1963 v Hornej Kráľovej
Hráčsky post: obranca, stopér
Hráčska kariéra: Duslo Šaľa, Agro Hurbanovo, Plastika Nitra, FC First Vienna FC, FC Nitra, Slavia Praha, 1. FC Košice, FC Nitra,  MFK Piešťany, Felst, reprezentácia ČSSR a Slovenska
Trénerská kariéra: ŠM Gabčíkovo, Plastika Nitra (asistent), Artmedia Petržalka (asistent), reprezentácia Slovenska (asistent) Artmedia Petržalka, Saturn Ramenskoje (asistent), Slovan Bratislava, reprezentácia Slovenska (dočasný hlavný tréner)

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok