Bytovku v Chorvátskom Grobe museli pre rozsiahly požiar evakuovať

TA3 SITA
6.8.2017 17:40

Požiar trojpodlažného bytového domu v obci Chorvátsky Grob spôsobil škody vo výške najmenej 800-tisíc eur. Vyšetrovateľ polície v Senci už začal trestné stíhanie pre zločin všeobecného ohrozenia.

Bytovku v Chorvátskom Grobe museli pre rozsiahly požiar evakuovať
SITA/Radoslav Maťaš

Horelo podkrovie

Ako informovala bratislavská policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková, v bytovke horeli mezonetové podkrovné byty, pričom príčiny vzniku požiaru sú stále predmetom vyšetrovania. Požiar vypukol v sobotu 5. augusta podvečer.

Obyvateľov 32 bytov na Brezovej ulici museli evakuovať, nikto neutrpel nezrania. Aby umožnili prístup hasičskej techniky, policajti cestu mestskou časťou Vajnory a obcou Chorvátsky Grob obojsmerne uzatvorili.

Začali trestné stíhanie

Policajný vyšetrovateľ začal v súvislosti s požiarom trestné stíhanie pre zločin všeobecného ohrozenia. Informovala o tom bratislavská krajská policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková.

Hasiči spolu s políciou evakuovali v sobotu večer obyvateľov domu na Brezovej ulici, kde vypukol požiar v jednom z jeho 32 bytov. Oheň spôsobil podľa predbežného vyčíslenia na mezonetových podkrovných bytoch škodu približne 800.000 eur.

"Presné príčiny a okolnosti vzniku požiaru sú predmetom vyšetrovania," doplnila hovorkyňa. Polícia musela v sobotu večer obojsmerne uzatvoriť cestu medzi bratislavskou mestskou časťou Vajnory a obcou Chorvátsky Grob, aby zabezpečila prístup hasičskej techniky.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok