Prišli do tábora, aby sa priučili lietaniu. Po páde stroja zahynuli

TA3 TASR
4.8.2017 20:02

Dvaja štrnásťroční chlapci a skúsený pilot štvormiestneho lietadla typu Piper PA-28 zahynuli pri havárii malého lietadla vo východošvajčiarskom regióne Engadin neďaleko švajčiarsko-talianskej štátnej hranice.

Prišli do tábora, aby sa priučili lietaniu. Po páde stroja zahynuli
SITA/AP

Obľúbený tábor

Sedemnásťročná tínedžerka, ktorá bola s nimi na palube, vyviazla s ťažkými zraneniami. K nešťastiu došlo počas letu v rámci mládežníckeho tábora švajčiarskeho aeroklubu, počas ktorého piloti od 30. júla uviedli do tajov letectva celkove 192 tínedžerov.

V uplynulých rokoch sa v rámci rovnakého projektu dostalo bližšie k aviatike viac ako 5000 mladých ľudí. Príčiny havárie zatiaľ nie sú známe, objasní ich zrejme až vyšetrovanie za účasti expertov. Informácie prinieslo internetové vydanie denníka Blick.

Môžu ísť domov

Správa o nešťastí, ku ktorému došlo po desiatich minútach druhého dnešného letu stroja, šokovala všetkých zainteresovaných, deti z tábora, ich blízkych, ako aj predstaviteľov aeroklubu. Na večer ohlásili zodpovední ekumenickú bohoslužbu, ktorá by mala pomôcť hlavne mladým účastníkom tábora so spracovaním hroznej reality.

Samotné táborové podujatie už predčasne neukončia, avšak všetci, pre ktorých si rodičia prídu, môžu odcestovať z dejiska predčasne. Tábor švajčiarskeho aeroklubu, ktorý sa teší aj podpore tamojších ozbrojených síl, usporiadali v tomto roku už 35-krát.

Témy: Blick
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok